#громадськемісце В Івано-Франківську відкрили центр соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства #іванофранківськ #ivanofrankivsk

В Івано Франківську відкрили центр соціально психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства

Денний центр соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства відкрили у Івано-Франківську.

Ініціативу реалізували у межах проєкту UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

«В межах проекту ми допомагаємо створювати спеціалізовані служби підтримки, такі як денні центри, безпечні притулки та кризові кімнати для жінок та дівчат, які постраждали від насильства. Їм треба десь перебути ніч, або побути довший період часу. А також працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, психологи, соціальні працівники, яким можна подзвонити, домовитися про зустріч там, де це потрібно для постраждалих осіб, там, де можна проконсультуватися і отримати психологічну підтримку, щоби зрозуміти, яка доступна допомога у певній громаді», – розповідає керівник проєкту в галузі народонаселення «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Костянтин Бойчук.

Із постраждалими від домашнього насильства у Івано-Франківському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працюють вже багато років, каже директорка закладу Леся Дикун. На базі створено муніципальну мобільну бригаду, яка працює з викликами по домашньому насильству. Фахівці соціальної роботи разом із поліцією та службою дітей завжди є за тими адресами, де скоїлося правопорушення. У новоствореному Денному центрі жінка разом із дитиною можуть отримати необхідну підтримку.

«Жінка, яка постраждала, протягом дня потребує підтримки психологічної, потребує підтримки юридичної. І, власне, створення цього Центру дає можливість жінкам приходити сюди впродовж дня і отримати в групових заняттях психологічну підтримку. Потім через іти до індивідуальних занять. І навіть тоді, коли жінка тут отримує допомогу, її дитина в іншому приміщенні отримує також психологічну допомогу. Бо є питання, які не сумісні по роботі з матір’ю», – пояснює директорка Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леся Дикун.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.

ДЖЕРЕЛО