#громадськемісце Глава УГКЦ відвідав поранених воїнів у франківській обласній лікарні (ФОТО) #іванофранківськ #ivanofrankivsk

Третього серпня Глава УГКЦ Святослав Шевчук відвідав українських захисників, які проходять лікування й реабілітацію в обласній клінічній лікарні Івано-Франківська, а також поспілкувався із медичним персоналом закладу.

Він завітав до воїнів, щоб висловити їм слова подяки й поблагословити їх для якнайшвидшого одужання, пише Галка з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

Після урочистої зустрічі Патріарха запросили до відкритого спілкування з військовослужбовцями та працівниками лікарні.

«Нині ми переживаємо дуже важкі часи, можливо, найтяжчі в історії нашого народу, Церкви й держави. Кажуть, що трагічні часи породжують великих людей. Сьогодні ми всі боремося за наше майбутнє, свободу і незалежність, а та страшна війна, яку нині переживаємо, є викликом для кожного з нас», – сказав Святослав.

Блаженніший Святослав закликав кожного запитати себе – що я роблю для перемоги України? Бо перемога, на його переконання, має багато різних вимірів:

«Ви є тими, хто безпосередньо торкається ран наших хлопців, наших військовослужбовців, що є відкритими ранами України. Це такий особливий блокпост, фронт, на якому воюють наші медичні працівники, часом навіть ціною власного життя, рятуючи українського воїна. Ви, лікарі, своє вміння, своє лікарське мистецтво, свої знання та навіть свою людяність перетворюєте на ліки, які щедро хочете подати тим, хто захищає нашу Батьківщину…Я сьогодні прийшов сюди, щоб сказати одне дуже важливе та глибоке слово — дякуємо! Від імені тих мільйонів українців, яких сьогодні болить, чи то військових, чи то цивільних, ми хочемо сказати: „Пане докторе, пані докторко, дорога сестричко, дякуємо!“, бо так кується майбутнє нашої України», — ствердив він.

Глава Церкви подякував за стійкість та відважність лікарів, які залишитися в Україні попри війну, й за те, що сьогодні найкращих фахівців не треба шукати по всьому світу, а можна пройти лікування в Івано-Франківську чи іншому місті України.

«Ми повинні зробити все, щоб наші Герої, наші захисники, а особливо ті, які рани України носять на своєму тілі, ніколи не були забутими. Ми всі разом повинні їх супроводжувати — не тільки у стінах цієї лікарні», — додав Патріарх.

Також Святослав відвідав палати, де проходять лікування українські захисники, які отримали поранення на полі бою. Глава УГКЦ подякував кожному з них за сміливість та відвагу, а також поблагословив їх для швидшого одужання.

Цього дня Патріарх також залишив свій підпис на «Муралі Довіри», який розташований на фасаді медзакладу, а також освятив новий стінопис, що створений за ініціативи захисників, які реабілітуються у медзакладі. На цьому муралі зображені обличчя поранених воїнів, які є мешканцями різних міст України. Це вкотре доводить те, що Україна — єдина, без поділу на Захід та Схід, Північ та Південь.

Читайте також: “Молитися та освячувати кошики онлайн, не цілувати плащаниці”, – глава УГКЦ про богослужіння у піст та на Пасху

<!–

–>
<!– –>
<!– Приєднуйтеся до “Галки” у  Telegram, Instagram та Viber – найважливіші та найсвіжіші новини одразу у Вашому телефоні! –>
<!–
–>
<!–

–>

ДЖЕРЕЛО