#громадськемісце Проща зі Святославом у Крилосі 2024 – як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ) #іванофранківськ #ivanofrankivsk

3-4 серпня паломники з різних куточків України зібралися на Крилоській горі для XII Всеукраїнській Патріаршій прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Паломництво, як і кожного року, очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.

Читайте також: Глава УГКЦ відвідав поранених воїнів у франківській обласній лікарні (ФОТО)

Про це інформує “Галка” з посиланням на Івано-Франківську архієпархію УГКЦ.

Проща до Крилоса розпочалася у суботу, 3 серпня, із вечірньої молитовної програми.

Програма першого дня паломництва містила в собі Велику Вечірню з Литією, урочистий обхід з Галицькою чудотворною іконою Матері Божої й свічками довкола Патріаршого прокатедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці, духовну науку Владики Теодора Мацапули, молебень до Богородиці, а також співану вервицю до Божого Милосердя й молитви на оздоровлення.

4 липня відбулася кульмінаційна частина Всеукраїнської прощі — Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Вже від самого ранку вірні масово почали прибувати до Княжої гори у Крилосі, перебуваючи в очікуванні урочистої Літургії, якій передувала святкова недільна Утреня.

«Крилоська гора є місцем сили, бо тут Бог приходить до своїх людей», — сказав Блаженніший Святослав.

Звертаючись до батьків, дружин та дітей Героїв України, Патріарх висловив щиру подяку від імені всього українського народу й запевнив у постійній молитовній опіці духовенства Української Греко-Католицької Церкви.

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук спільно із 16-ма єпископами УГКЦ зустрівся із родинами полеглих та зниклих безвісти Героїв України, а також освятив шість автівок для українських Захисників.

<!–

–>
<!– –>
<!– Приєднуйтеся до “Галки” у  Telegram, Instagram та Viber – найважливіші та найсвіжіші новини одразу у Вашому телефоні! –>
<!–
–>
<!–

–>

ДЖЕРЕЛО