#громадськемісце Викрили постачальників та військових посадовців, які домовилися про постачання неякісних аптечок на майже 60 мільйонів гривень #іванофранківськ #ivanofrankivsk

Правоохоронці повідомили про підозри за постачання неякісних військових аптечок колишньому начальнику одного з військових навчальних центрів, начальнику медичної служби цього центру та восьми приватним підприємцям. 

Про це розповіли у ДБР. 

Начальник центру та підприємці уклали договори на постачання понад 30 тисяч аптечок. При цьому військові посадовці не проконтролювали якість поставлених товарів.

Згодом експертиза підтвердила, що аптечки не відповідають встановленим нормам, не мають належних компонентів, а ті, що були, виявились неякісними. 

Санкція статей, що закидають начальнику центру та медичної частини, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років. Підприємцям загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, що за час, поки триває повномасштабне російське вторгнення, волонтер не раз закликали воєнне керівництво України звернути увагу на проблеми тактичної медицини. 

Цього року бойовим медикам дозволили використовувати наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори. 

ДЖЕРЕЛО