#громадськемісце Окупаційний суд в Донецьку запроторив за грати на 27 років оборонця Маріуполя Олега Полуляхова #іванофранківськ #ivanofrankivsk

Незаконний суд в Донецьку виніс вирок командиру 501 окремого батальйону ЗСУ Олегу Полуляхову. Українського військовополоненого звинуватили у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вбивстві та ув’язнили на 27 років у колонії суворого режиму. 

 Про це повідомляє слідком РФ.

Український захисник Олег Полуляхов, скриншот

41-річний Полуляхов родом із міста Бердянськ Запорізької області. Він ветеран АТО, на момент повномасштабного вторгнення був командиром другого відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки 36-ї окремої бригади морської піхоти 501 окремого батальйону ЗСУ. 

Українського командира окупанти визнали винним у нібито жорстокому поводженні з цивільним населенням, вбивстві з мотивів політичної та ідеологічної ненависті і замаху на вбивство скоєному групою осіб. За це українського захисника засудили до 27 років ув’язнення в колонії суворого режиму.

За матеріалами так званого слідства, в березні 2022 р. Полуляхов перебував на бойових позиціях облаштованих поблизу Маріупольського вищого металургійного професійного  училища. Одного дня він побачив поблизу двох чоловіків і жінку. Від свого керівництва Полуляхов нібито отримав наказ стріляти на ураження. Виконуючи так званий наказ він відкрив вогонь з автоматичного кулемета Калашникова по цивільним. В результаті нібито один чоловік помер на місці, жінка з іншим чоловіком втекли і сховалися в безпечному місці.

Росіяни також звинуватили Полуляхова у нібито вбивстві у під’їзді багатоповерхівки по вулиці Єрмака, мирного мешканця. Український командир нібито вистрілив чоловікові в голову з автомата, після чого той помер на місці.

Винесення подібних вироків окупаційними судами є системним явищем.

Нагадаємо, що в Донецьку заочно засудили Віктора Цебрика, Ігоря Філіна та багатьох інших.

ДЖЕРЕЛО