#громадськемісце В Архікатедральному соборі відбулися моління з нагоди празника Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього #іванофранківськ #ivanofrankivsk

«З-поміж усіх різноманітних пам’яток у нас, християн, є ця одна, дуже дорога пам’ятка, яку ми всі особливо вшановуємо — святий Хрест. Його залишив нам наш Спаситель, померши на ньому, щоб відкупити наші провини і врятувати нас із диявольської неволі. На Хресті Ісус Христос примирив людство з Богом. Хрест — це знак нашого спасіння», — мовив Архієпископ.

А відтак додав: «Церква Христова, виставляючи посеред храму святий хрест, хоче сьогодні сказати нам: “Всі ви, що зносите нестатки і терпіння, недолю й недуги, поспішайте під рамено хреста. Тут, біля стіп Ісуса Христа, знайдете потіху і розраду, а також полегшення у терпіннях й витривалість у подальшому несенні життєвих тягарів”».

«Хрест наповняє наші серця надією на воскресіння й вічне щастя у Небесному Царстві. Тому щиро вшановуймо його, як непереможну силу в усіх обставинах нашого життя. Адже із ним ми, християни, приходимо в життя, і з ним завершуємо його. Цей Хрест немовби промовляє: “Я воскресіння і життя. Хто в Мене вірує, той навіть і вмерши житиме!” (Ін. 11, 25), — наголосив Митрополит Івано-Франківський.

ДЖЕРЕЛО