#громадськемісце Редактор та засновник запорізького видання “Локатор-медіа” заявив про перешкоджання журналістській діяльності #іванофранківськ #ivanofrankivsk

Редактор та засновник запорізького видання “Локатор-медіа” Олександр Пилипенко заявив, що ввечері 20 жовтня біля в’їзду до Ужгорода його та колег зупинили співробітники ТЦК. Вони перевірили “Резерв+” і пересвідчилися, що він не перебуває в розшуку, проте після дзвінка попросили журналіста затриматися для розмови із СБУ.

Про це пише журналіст на своїй фейсбук-сторінці. 

Олександр Пилипенко. Фото з фейсбука

“Під час допиту оперативний уповноважений на прізвище Родіонов зауважив: “Подумай, чому ми тут спілкуємося. У тебе багато ворогів”. На переконання медійника, його ворогами можуть бути лише фігуранти антикорупційних розслідувань”, – пише журналіст. 

Допит із деталізацією біографії та перевіркою смартфона журналіста тривав понад годину. В Олександра трапився гіпертонічний криз, тож автомобіль швидкої допомоги відвіз його до приймального відділення. Стан його здоров’я стабілізувався, а сам медійник — на лікарняному.

Наступного дня Олександр надіслав заяви щодо перешкоджання журналістській діяльності та перевищення службових повноважень до ДБР й Офісу Генерального прокурора, а запит про службову перевірку — до Головного управління Служби безпеки.

Також для оцінки цього інциденту Пилипенко звернувся до Офісу Омбудсмана та Офісу Президента України.

Раніше журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявляв про тиск і залякування. Зокрема, про те, що невідомі намагалися потрапити до його квартири, після чого обклеїли двері листівками з написами “провокатор” та “йди воювати”.  

Нагадаємо, шеф-редактор харківського видання “Думка” Юрій Ларін заявляв про тиск з боку голови облради Тетяни Єгорової-Луценко, яка поскаржилась на медіа до СБУ. 

ДЖЕРЕЛО